Vårens verksamhet har avslutats med fest i Stugan i Stadsparken. Festen inleddes med en god vårlunch och följdes av musikunderhållning med Inge Fridén. Vi fick alla sjunga med i de kända låtarna och gnugga geniknölarna i ett musikquiz. Höstens aktiviteter inleds den 1 september i Stugan då det blir underhållning med ett svängigt potpurri med Stefan Möller och Thomas Karlsson.

Foto: Berit Lago

En tidig majmorgon begav sig en buss med Aktiva Seniorer ut på resa med Örebro som destination. Vid första stoppet intogs kaffe och fralla i vacker natur i Ödeshög. Framme i Örebro gick vi ombord på M/S Gustaf Lagerbjelke som i härligt vårväder tog oss på en kryssning på Örebro kanal, Svartån med slussning och Hjälmarens första fjärd innan vi vände efter Essundet. Under resan där en god lunch serverades guidade kaptenen om den vackra omgivningen och om Örebros och Hjälmarens sjöfartshistoria. Efter båtfärden gjordes ett besök i Örebro slott där vi till eftermiddagskaffet fick del av slottets historia med allt från fängelsehålor för krigsfångar, tjuvar och häxor till ett modernt konferensslott. Därefter stod ett besök i Wadköping med sin gamla bebyggelse och pittoreska små butiker på programmet. På hemresan gjordes ett uppehåll i Olshammarsgården, Verner von Heidenstams födelsehem, där kvällsmacka intogs och Birgittakyrkan besöktes. Åter i Jönköping framförde ett stort tack till Gunnel Torstensson för en väl genomförd och upplevelserik resa. Föreningen avslutar terminens program den 2 juni med fest i Stugan i Stadsparken då det blir vårlunch och underhållning av Inge Fridén.

Foto Rolf Torstensson

 

Aktiva Seniorer har den 4  maj 2022 haft föreningsmöte där Dick Wåhlin från Bankeryds fotoklubb via bildvisning tog oss med på en resa i Södra Vätterbygden. Resan som fokuserade på konstnärliga bilder av djur och natur började i Rävafallet på Hökensås, tog oss söderut via Prinsasjöarna med sina svarthakedoppingar och Habo Mosse med ett rikt djurliv. I Jönköping fick vi bland annat se rådhuset i fascinerande belysningar och Dumme Mosse där nattugglorna håller till. Resan avslutades i Röttle by med några vackra bilder på Röttlefallet. Dick gav oss avslutningsvis några fototips och uppmanade oss att ta hand om och vårda våra bildskatter.

 Nästa föreningsaktivitet är en resa till Örebro den 19 maj med kryssning på Örebro kanal, Svartån och Hjälmaren samt besök i Wadköping och på Örebro slott. 

foto : Bankeryds fotoklubb

 

 

 

Ett stort antal medlemmar samlades i Stugan i Stadsparken denna eftermiddag för att lyssna till Bodil Jönsson, professor
emerita, fysiker och författare, som reflekterade kring ”Tillit och trygghet”.
Hon förklarade på ett intressant sätt hur vi fungerar. Träden har sina årsringar,vi har våra. Att leva i nuet, som vi ofta säger, kan man inte. Nuet är redan passerat Men vi kan konstatera att vi har ”Gott om tid”. 
En intressant eftermiddag avslutades och vi hälsades välkomna till Sofiagården
den 4 maj, då vi får se bilder från vår kommun.
 
foto: Berit Lago