Aktiva Seniorer har under sakkunnig guidning av vaktmästaren Micke gjort studiebesök i det
nya idrottshuset som nyligen renoverats och byggts om. Vi vandrade runt till de fem hallarna
där olika typer av idrott såsom handboll, innebandy, karate och styrkelyft utövas. Dagtid är
det huvudsakligen skolorna som har tllgång till hallarna medan de efter skoltid används av
föreningarna. Efter besöket i Idrottshuset var det dags för kaffe hos Bowling City , där Per-
Anders Hörlin som driver hallen gav oss en inblick i bowlingens historia och teknik. Bowling
är en idrott för både unga och gamla som många människor har glädje av och vi erbjöds att
vid ett senare tillfälle under ledning prova på att spela.
Nästa föreningsaktvitet äger rum den 28 september då vi gör ett guidat besök på Spira och äter lunch där.
 
foto:  Börje  Sällberg
 

 

Föreningen startade höstsäsongen i torsdags den 1 sept i Stugan, Stadsparken. Ordföranden Kenneth Sjöberg hälsade gamla och nya medlemmar välkomna. Alla njöt sedan av nostalgisk musik med Christer Möller och Thomas Karlsson, som underhöll oss med välkända låtar, allt ifrån Sven-Ingvars till Elvis.
 
Information gavs om kommande träffar, närmast Seniordagen i Rådhusparken den 12 sept, där föreningen deltar med underhållning och frågesport, samt om studiebesök i Idrottshuset den 13 sept.

Vårens verksamhet har avslutats med fest i Stugan i Stadsparken. Festen inleddes med en god vårlunch och följdes av musikunderhållning med Inge Fridén. Vi fick alla sjunga med i de kända låtarna och gnugga geniknölarna i ett musikquiz. Höstens aktiviteter inleds den 1 september i Stugan då det blir underhållning med ett svängigt potpurri med Stefan Möller och Thomas Karlsson.

Foto: Berit Lago

En tidig majmorgon begav sig en buss med Aktiva Seniorer ut på resa med Örebro som destination. Vid första stoppet intogs kaffe och fralla i vacker natur i Ödeshög. Framme i Örebro gick vi ombord på M/S Gustaf Lagerbjelke som i härligt vårväder tog oss på en kryssning på Örebro kanal, Svartån med slussning och Hjälmarens första fjärd innan vi vände efter Essundet. Under resan där en god lunch serverades guidade kaptenen om den vackra omgivningen och om Örebros och Hjälmarens sjöfartshistoria. Efter båtfärden gjordes ett besök i Örebro slott där vi till eftermiddagskaffet fick del av slottets historia med allt från fängelsehålor för krigsfångar, tjuvar och häxor till ett modernt konferensslott. Därefter stod ett besök i Wadköping med sin gamla bebyggelse och pittoreska små butiker på programmet. På hemresan gjordes ett uppehåll i Olshammarsgården, Verner von Heidenstams födelsehem, där kvällsmacka intogs och Birgittakyrkan besöktes. Åter i Jönköping framförde ett stort tack till Gunnel Torstensson för en väl genomförd och upplevelserik resa. Föreningen avslutar terminens program den 2 juni med fest i Stugan i Stadsparken då det blir vårlunch och underhållning av Inge Fridén.

Foto Rolf Torstensson