AKTIVA SENIORER på rundtur i Jönköping kommun.  Vilken fantastisk kommun vi bor och lever i.

 En kommun på frammarsch, många nybyggnadsområden. Ett stort logistik-område med Torsvik i spetsen och också en underbar utsikt från många områden.

Under denna rundtur fick vi uppleva vår kommun genom en fantastiskt kunnig guide, Alf Gustavsson, som på ett trevligt och kunnigt sätt gav oss en inblick i kommunens sätt att arbeta med att erbjuda invånarna goda bostäder, och allt som behövs i samband med byggnation.Efter en intensiv dag har vi fått en god känsla för hur stor vår kommun är och på hur många fina platser vi kan bygga och bo.

 Nu ser vi fram emot den 21 okt då vi får träffa SVT journalisten Niklas Sjögren som har levt och arbetat som korrespondent för SVT i Asien.

 foto :  Börje  Sällberg

 

 

Aktiva Seniorer har vid höstens första föreningsmöte haft besök av före detta landshövdingen i Västerbottens län, Magdalena Andersson.

 Vi fick följa hennes karriär från den privata företagsvärlden i Jönköping via riksdagens social- och civilutskott till länsstyrelsen i björkarnas stad Umeå. Hon delgav oss kunskaper om länet med dess fantastiska mat, flera kända författare och framgångsrika idrottare. Rennäringen med sju samebyar och skogsbruket är betydelsefulla inkomstkällor. Vi fick även inblick i den omfattande verksamhet länsstyrelsen som statlig myndighet bedriver på regional nivå.

 I Magdalenas uppgifter som landshövding ingick bland annat att representera länet, skapa kontakter och samordna den statliga verksamheten. Hennes uppdrag i norr är nu avslutat och hon har återvänt till Jönköping.

 

I Arla morgonstund reste ett gäng Aktiva Seniorer till Marstrand och hälsades med musik och sång välkomna ombord på M/S Eriksberg för färd utmed den bohuslänska kusten.

I solsken fick vi uppleva pittoreska fiskelägen och de kala klippornas skiftningar och vår kapten lotsade oss genom flera smala sund. 

På båten serverades morgonfikat och senare också en god lunch. Vi fick underhållning, dragspelsmusik med allsång. Efter lunchen lade båten

till vid Gullholmen och vi fick en stund för att utforska ön och dess bebyggelse.

Åter på båten serverades eftermiddagskaffe innan vi nådde målet Lysekil.

I Lysekil väntade vår buss och hemfärden påbörjades. Ett stopp för räkmacka gjorde vi på Sundsby säteri, Margareta Hvitfeldts hem. Hon var på 1600-talet Bohusläns rikaste och mäktigaste kvinna. 

Åter i Jönköping på kvällskvisten kunde vi tänka tillbaka på en upplevelserik naturresa i vårt vackra Sverige. En trevlig start på höstens aktiviteter med Aktiva Seniorer.

Foto Börje Sällberg 

 

 

Var så goda och smaka på godiset som en av våra medlemmar bjuder på!
 
 
För styrelsen
Gunnel T