Var så goda och smaka på godiset som en av våra medlemmar bjuder på!
 
 
För styrelsen
Gunnel T
 
 

Vi träffades den 12 mars på Sofiagården för att i ord och bild lyssna till Gösta Toreld. Han tog oss med runt om i världen och berättade om alla de spännande upplevelser som Gösta och hans hustru varit med om. De bodde t ex 5 år i Saudiarabien och kunde därifrån göra många unika utfärder. Besöken i Sydamerika, Marocko och Bermudas fick vi också berättelser kring. Intresset för geologi gjorde att resorna inriktades på att undersöka allt man kunde finna inom denna sektor. Vi fick också möjlighet att efter föreläsningen titta på en del olika föremål, som Gösta tagit med från sin samling i det museum som han byggt upp på Öland.

Foto: Börje Sällberg

Torsdagen den 16 januari hälsade ordförande Ingvor Jutnäs  ett 100-tal medlemmar välkomna till decenniets första sammankomst. Efter information hälsades Ove Hellström välkommen och vi fick lyssna till en ”redi vächöte” som berättade historier som lockade till många skratt. Ove hade gitarren med och varvade historieberättandet med att sjunga låtar välkända för oss. Efter avbrott för kaffe återkom Ove och vi fick ytterligare några glada skratt åt de historier han berättade på sin genuina dialekt. Efter lottdragning var det dags för vår ordförande att tacka och ge ytterligare information samt att hälsa välkommen till nästa aktivitet, som är årsmöte och jubileumsfest på Stora hotellet den 29 februari.
foto: Börje Sällberg

Torsdagen den 12 december samlades ett stort antal medlemmar i Aktiva Seniorer på Stugan i Stadsparken. Vi fick besök av lucia med tärnor och stjärngossar från Per Brahegymnasiet, som bjöd på ett mycket stämningsfullt program. Efter detta inbjöds vi att ta för oss av ett dignande julbord. Vi lät oss väl smaka. Leif Ockander underhöll med trevlig julmusik på dragspel. Efter information och lottdragning  var det dags att önska god jul. Styrelsen tackade för det stora gensvar man fått på alla aktiviteter, som ordnats.
God Jul och Gott Nytt År tillönskades alla och på återseende vid 2020 års första aktivitet den 16 januari.

Foto: Berit Lago